Herplaatsers :


--------------------------------------------------------

Herplaatser...? Ja, je leest het goed...

De meningen over het herplaatsen zijn nogal verdeeld, dus graag geef ik toch wat informatie over het belang van en de reden achter een herplaatsing.

Helaas ontvangen wij best veel negatieve haatdragende privé berichtjes wanneer we een herplaatser bekend maken.

 

Gelukkig kan ik zeggen in al die jaren dat het bij ons nauwelijks voor komt dat we genootzaakt zijn een poes te herplaatsen of te bemiddelen bij een door ons gefokt kitten. 

 

Bedenk dat een herplaatsing altijd in het belang van de kat zelf wordt genomen. Of dit nu gaat om een jongere of een al oudere kat...

 

Het kan voor komen dat een kat ( zoals bijvoorbeeld hier in de cattery) niet lekker in de groep ligt en dit na vele pogingen met heel veel zorg ook niet lukt. Dat gaat zich uiten in stress, niet alleen bij de desbetreffende kat, maar in de gehele groep.
En stress is voor geen van allen gewenst.
Iedere kat heeft recht op een gelukkig en gezond leven!


Of iemand heeft al een kat ( katten) in huis en de thuissituatie veranderd onbedoeld , denk aan ziekte , overlijden, een baby geboren die allergisch blijkt, veranderde financiële situatie....


Iemand denkt een leuk (speel) maatje in huis te nemen voor de huidige kat, echter blijken ze water en vuur en lukt geen enkele poging ze samen te houden.

 

Dan zal er toch een oplossing gezocht moeten worden in belang van de kat ( katten).

 

Wij zijn dan ook altijd bereid tot hulp hierbij als dit een ragdoll betreft die door ons gefokt is, ongeacht hoe lang dat geleden is.
Samen gaan we kijken wat er mis gaat, wat er opgelost kan worden en zo nodig zoeken we samen met u zorgvuldig naar een nieuw thuis.