Kitten informatie :

Onze kittens groeien liefdevol op in ons gezin, waarbij hun welzijn voorop staat.

Ze mogen rond de leeftijd van 13 weken verhuizen naar een nieuw mandje.

Ragdolls voelen zich het beste met een maatje en het heeft dan ook sterk onze voorkeur dat een kitten soortgenootjes heeft als deze verhuisd...

Maar dit stellen wij niet als "eis" om in aanmerking te komen voor 1 van onze kittens

Wel zullen we uiteraard wat vragen hebben met de kennismaking zodat we een beetje een idee hebben in welke mand onze kittens belanden.

 

 

 

Als de kittens verhuizen zijn ze:

- regelmatig ontwormt volgens schema ( met milbemax en een panacur).

- twee keer ingeënt bij de dierenkliniek met een health check in hun paspoort  en plaatsing van

- een chip.

- behandeld tegen vlooien.

- hebben ze een mooie correcte stamboom uit gezond geteste lijnen.

- een Europees paspoort met daarin een gezondheid verklaring van de dierenarts en hun chipnummer, welke ook vermeld zal worden op hun stamboom.

-  krijgen ze bij vertrek een leuk flink gevuld kittenpakket mee met Prins voeding,  kittenspeeltjes en informatie materiaal.

- een stoffen speeltje of dekentje mee met eigen nestgeur mee.

- Ook krijgt u een handige informatie map mee met alles wat u moet weten over uw ragdoll (s) , het vervoer, thuiskomst , verzorging etc en kopiëen van de testen en stambomen van hun ouders.

- En natuurlijk toegang tot goede blijvende begeleiding bij vragen en/ of problemen. 


De kittens zijn te reserveren middels een aanbetaling ( maar pas tijdens een kennismaking en bezichtiging) vanaf de leeftijd van zo’n 6 weken, zodat er zekerheid voor beide partijen is. Dit 
middels een reserveringscontract wat we samen tekenen.

 

We nemen geen aanbetalingen aan zonder kennismaking. Immers moet het kitten gekozen worden op gevoel en niet vanaf een foto en een stukje tekst.

 

U bent in overleg tussendoor welkom langs te komen om te kijken hoe de kittens opgroeien en ontvangt u indien gewenst foto's en filmpjes van uw kitten(s) per mail , Messenger of whatsapp.

 

Heeft u voor ze 8 weken oud zelf een naam voor uw kitten in gedachten, kunnen we deze nog op de stamboom laten vermelden.

 

Op facebook zijn wij te vinden als : ragdoll cattery j-cats , hier plaatsen wij regelmatig updates en filmpjes van de kittens.

 

Wij fokken alleen met geteste en gezonde lijnen! (o.a getest op HCM , PKD, FelV en FIV en vrij van Patriarca Gucci ) Zie ook kopje "gezondheid" voor meer info hier op de site.

 

En Wij durven u daarom 1 jaar garantie te geven op erfelijke ziektes.

 

Onze kittens gaan in princiepe weg als "liefhebber" , dus dan mag er niet mee gefokt worden. Dit staat ook vermeld in hun koopcontract en op de stamboom.

 

Zijn er toch wensen voor een dekkater/ fokpoes ivm bijvoorbeeld een eigen cattery, of eenmalig een nestje thuis ? Vraag hiervoor dan naar ons beleid, een enkele keer maken wij een uitzondering.

 

Onze kittens hebben een vaste prijs met het daarbij behorende pakket ,een jaar garantie en een liefdevolle gezonde start waarbij alles met de grootste zorg gegaan is vanaf het eerste begin, zodat we hopen op een lang en gelukkig leven voor onze kittens bij u.

 

Onderhandelen daarover heeft dus ook geen enkele zin.

 

Onze kittens vertrekken niet zonder hun stamboom, dit is om bijvoorbeeld onzuivere nesten , erfelijke doorgefokte ziektes , broodfok ,etc met alle gevolgen van dien te voorkomen..

 

Richt u altijd tot een erkende fokker als u een gezonde raskat wil gaan aanschaffen.
Wij staan niet achter de broodfok en werken hier dus ook niet aan mee.

 

Kittens krijgen van ons geen vroeg castratie of sterilisatie. Wij zijn van mening dat zo'n ingreep niet ten goede komt van hun gezondheid , groei en ontwikkeling om ze al te laten helpen op zo'n jonge leeftijd.

 

Het fokverbod is vast gelegd in het koopcontract, waarvoor beide partijen tekenen en zich aan de daarin genoemde afspraken dienen te houden.

 

Gaat een kitten naar (o.a.) België, dan is een extra Rabiës enting verplicht en zal het kitten nog 21 dagen langer bij ons moeten blijven.

 

Deze extra kosten komen voor rekening van de nieuwe eigenaren en dienen vooraf gaande aan de extra enting  betaald te worden .

 

Onze actuele prijzen en beschikbare kittens kunt u via het contactformulier  opvragen.

 

Nu gaan we er vanuit dat ons kitten een maatje voor het leven is, een doordachte aanschaf en dus een 4-ever thuis heeft gekregen.
Echter kan het voor komen dat er prive zaken gebeuren waardoor dit niet meer mogelijk is en er in belang van het kitten ( ongeacht de leeftijd op dat moment) een nieuw thuis gezocht moet worden.
Hierbij helpen wij graag ter bemiddeling om samen een nieuw thuis te zoeken.